Posted on

Onderzoek: Groene thee kan je gelukkiger maken!

Naast alle andere voordelen kan groene thee je ook gelukkiger maken.

Uit onderzoek (’Tea drinkers live longer’) is gebleken dat groene thee positieve eigenschappen heeft zoals het verminderen van het risico op dodelijke hartaandoeningen en beroertes. Maar het zou ook kunnen werken als een stemmingsverbeteraar.

Een ander onderzoek wees uit dat mensen die minstens drie kopjes groene thee per week dronken, 21% minder kans hadden op depressie in vergelijking met mensen die dat niet deden.

De lagere hoeveelheid cafeïne in groene thee vergeleken met koffie kan gunstig zijn voor mensen die hier gevoelig voor zijn.  Weer een ander onderzoek heeft aangetoond dat de combinatie van cafeïne en l-theanine in thee angst kan verminderen, de hersenfunctie kan verbeteren en het geheugen en de aandacht kan stimuleren.

De flavonoïden in groene thee, een natuurlijk geproduceerde verbinding, staan bekend ​​om het verhogen van de zogenaamde ‘brain-derived neurotrophic factor’, wat de groei van nieuwe hersencellen bevordert en bestaande hersencellen gezond houdt. De flavonoïden onderdrukken ontstekingen in de hersenen en gaan de negatieve effecten van stress tegen.

Vorig jaar oktober bleek weer een ander onderzoek dat volwassenen met een hogere inname van cafeïnehoudende dranken minder kwetsbaar waren en later in hun leven aanzienlijk beter fysiek functioneerden.

Wij nemen nog een slokje 🙂